Ve třetí sérii dramatického hitu Medvěd tvůrci seriálu výrazně uberou nohu z plynu a zprostředkují divákovi podstatně pozvolnější a umírněnější zážitek. V případě audiovizuálně skvostné retrospektivní první epizody, která představuje jednu velkou poctu kuchařské profesi, je to zcela na místě, avšak v následujících dílech se díky této zásadní změně nastavení lehce přešlapuje na místě a příběh se posouvá kupředu spíše jen po malých krůčcích. Rozjíždějící se luxusní restaurace šéfkuchaře Carmyho funguje velmi dobře i přes silně ambiciózní nápad s novým menu pro každý den a hosté se jen hrnou. Doba ovšem gastronomické vyšší dívčí úplně nepřeje a bude třeba udělat některé zásadní změny a úpravy, aby se ušetřily důležité prostředky.
Tato linie tvoří kostru třetí sezóny a veškeré díly o přípravě jídla a správě restaurace jsou stále jednou velkou diváckou lahůdkou, byť už lehce recyklovanou. Dále tu máme několik tradičních tematických dílů zaměřených na jednotlivé postavy, nové vedlejší role slavných herců, konstantně se zlepšující zavedený herecký ansámbl a stále jedinečnou vizuální formu s neotřelým stylem natáčení, který se výrazně zaměřuje na detailní obličejovou mimiku a emoce hlavních postav. Trojka už sice nepatří mezi průlomové televizní projekty, avšak pořád to je silně poutavá a kvalitní podívaná, od které se jen těžko dají odtrhnout oči.
Nejnovější komentáře