454. Páteční podvečerní… o nejočekávanějších podzimních filmech

Na nadcházející podzimní kino nabídce se zatím tolik neprojeví dlouhodobá hollywoodská stávka scénáristů: program bude bohatý a každý filmový fanda si jistě vybere alespoň jeden snímek. Ještě na konci léta se opětovně vrátí na plátna kin Denzel Washington ve své momentální nejsilnější roli jako pečlivý „kutil“ v akční sérii Equalizer, konkrétně v závěrečném třetím dílu (od 31. 8.). Poté už začne příprava na podzimní filmovou sezónu, která letos vypadá hodně slibně. Na následujících řádcích představíme náš výběr nejočekávanějších podzimních filmů. Přejeme příjemné a inspirativní počtení.

Jako první se přihlásí o slovo slavný detektiv Hercule Poirot, který se bude potýkat s Přízraky v Benátkách (od 14. 9.). Zapeklitý případ, atraktivní prostředí jedinečného města, kvantum postav a jeden monumentální knír. Mohla by to být poutavá opulentní detektivní zábava. V závěrečných fázích září se dočkáme hned několika filmů hodných pozornosti, mezi které patří akční týmovka Expend4bles: Postr4datelní, životopisné drama Golda – Železná lady Izraele, očekávané české sci-fi Bod obnovy (vše od 21. 9.) a akční sci-fi drama Stvořitel (od 28. 9.) s Tomem Hardym v hlavní roli. V říjnu se odehraje menší herecký comeback Johnnyho Deppa v historickém spektáklu Jeanne du Barry – Králova milenka (od 5. 10.), který zde ztvární roli francouzského krále Ludvíka XV. Následně bude mít premiéru další historický film, tentokrát krimi western s přesahy do jiných žánrů Zabijáci rozkvetlého měsíce (od 19. 10.). Režisér Martin Scorsese do hlavních rolí obsadil své dva dvorní herce, Leonarda DiCapria a Roberta De Nira. Zcela bez pochyb jeden z nejočekávanějších filmů roku. Do třetice všeho historického je na konec října naplánovaná premiéra českého historického snímku Bratři (od 26. 10.), který zprostředkuje příběh bratří Mašínů.

Hlavním filmovým tahákem nejen listopadu a potažmo i podzimu, ale i celého roku je sci-fi velkofilm Duna: Část druhá (od 2. 11.). Ten naváže na bezvadnou jedničku a dále rozvine načatý příběh odehrávající se ve fenomenálním kultovním univerzu. Hodně se těšíme i na nové filmové zpracování životního příběhu slavného francouzského vojevůdce Napoleona (od 23. 11.). Toho ztvární Joaquin Phoenix pod režijním vedením mistra historického žánru Ridleyho Scotta. Podzimní filmovou nabídku uzavře hvězdně obsazené krimi drama The Bikeriders (od 30. 11.). Mějte se fajně, zajděte si během podzimu do kina a příště opět na počtenou.

Naše hodnocení
Vaše hodnocení

Napsat komentář